Aanwinsten

 

MARSMAN, H. - Herinnering Aan Holland. C.P.J. van der Peet. 1958, 1ste druk, illustratie door M.Braat. Rijmprent.

Rijmprent van het gedicht van Marsman dat in 1999/2000 door Poetry International en de Wereldomroep is uitgeroepen tot 'Gedicht van de Eeuw', voor het eerst 1937 gepubliceerd in Carte Blanche II, ong 1937.

Meer informatie

J.Niemeijer's uitgeversmaatschappij. 1946, 1ste druk. Rijmprent.

Rijmprent, 'Een jaarwensch voor 1946', fraaie prent met bijzondere letter, formaat: 21,5 bij 29,7 cm. goed ex.

Meer informatie

BAKKER, GERRIT - De Zomer. Eigen druk van de kunstenaar. 1972. kunstenaar onbekend, heel fraaie druk in blauw groen en zilver. vouwblad, mooi verzorgd, Rijmprent.

Fijnzinnig gedicht, formaat opengevouwen: 48 bij 32,5 cm, gedrukt op papier met watermerk Holland en het teken van Van Gelder Zonen. zeer fraai ex. Gesigneerd door illustrator.

Meer informatie

VRIES, THEUN DE - Het Lied Van de Wijze Narren

Bond van Kunstenaars ter Verdediging van de Kulturele Rechten. 1939. No Binding. Ill.: Livinus van de Bundt, in hout gesneden en van de plank gedrukt. rijmprent, gedrukt in rood en grijs, een boeiend gedicht tegen het nationaal socialisme en daartegenover de vrijheid van de kunstenaar, de nar, heel boeiende weergave, zeldzaam, ingelijst geweest en daardoor een niet storende vouw aan de onderkant. 

Meer informatie

Stols, A.M. M. , Trajectum Ad Mosam (Compleet in 30 Delen Met Veel Prospecti)

Zeer bijzondere set van 3 verzamelboxen. Hiernaast 4 foto's om alvast een indruk te krijgen. 

Meer info

Maastricht, Stols, A.M.M. 1922, 1ste druk. Slappe kaft. Ill.: Jonas, H. houtsnede/ vignet in groen dl.1, in zwart dl.5, Charles Eyck, dl.6, en meer org. grafiek. uitgegeven van 1922-1930. In deze set o.a. het allereerste boek ooit door Stols uitgegeven: Vondel- 'Aenleidinge Ter Nederduitsche Dichtkunste', alle deeltjes zijn 1-ste drukken, natuurlijk niet die van Vondel of Hooft;

Meer info

Vanaf het moment dat Stols dat deed op (dezelfde) naam gedrukt. Oplagen van 90- 415 ex. (415: Stendhal als uitschieter) 2 deeltjes hebben een harde kaft. Ook bevat deze set de zeer zeldzame 1-ste prospectus uit 1923. Voor de 1-ste deeltjes, t/m 7. Het 1-ste deeltje met gaaf vignet door H.Jonas, dl.5 op naam gedrukt van A.J.N.Boosten met ex libris van latere Boosten (VIII/XXX=30 ex.)

Meer info

De meeste delen zijn gedrukt door Boosten & Stols, veel initialen getekend door Alph.Stols, delen van de tekst en initialen gedrukt in verschillende kleuren, gave complete serie. Vrijwel alle delen geheel gaaf, samen in 3 vouwcassettes met titel, van latere datum, zeer zeldzaam compleet en zo gaaf. Zeer fraai ex.

Meer info

 

 


 

POL DE MONT, A.VAN CAUWELAERT, 
EDM. VAN OFFEL, RICH.DE CNEUDT, 
VICTOR DE MEYERE (FOLKLORISTISCHE 
STUDIE), E. VAN AVERBEKE, ENZ. 
- De Scalden, Compleet in 16 Delen
Antwerpen, J.-E. Buschmann e.a. 1897, 1ste druk (1st edition). Gebonden. Ill.: Offel, Edm. van, Karel Collens, Jules Baetes, Pol Dom, Edward Pellens (org. houtsneden), Emiel van Averbeke, enz. illustraties, ook org. steendrukken (1905). deze serie werd uitgegeven van 1897-1914.

De Scalden (de barden of ook wel de vertellers uit het noorden) werd als kunstenaarsgroep 1889 opgericht als reactie op de weinig culturele, religieuze vieringen en optochten uit die tijd, eerste deeltjes in slap papieren kaft, daarna steeds mooiere boekverzorging, leren, jute, perkamenten banden, soms met diep erin geponste tekst of prent, een aantal afbeeldingen schitterend met heldere kleuren afgebeeld, de vormgeving is een feest om te zien.
De inhoud geeft een weerslag van alle kunsten: gedichten, verhalen, spreekwoorden, liederen met muziek, sprookjes, veel beeldmateriaal, soms van blok afgedrukt, enkele exemplaren zijn kalenderboeken met kunstzinnige versieringen in tekst en beeld, een enkel deel heeft gebreken, zoals tweede jaarboek deel 2, een lelijke rug en 14 -de jaarboek beschadigde rug, compleet zeer zeldzaam. zeer fraai ex.

KLIK HIER VOOR MEER INFO