over antiquariaat Meilof

Een belangrijke drijfveer bij mijn verzameling is de aandacht voor mooier drukwerk. Ook bij uitgaven van poëzie valt op dat de aandacht voor de vormgeving veel groter is en veel meer tot z'n recht komt dan bij romandruk.

In mijn verzameling vindt u ook veel geïllustreerde uitgaven. Zelf geef ik dan ook nog de voorkeur aan illustratie met originele houtsneden, lino's, etsen en litho's.

antiquariaat Meilof bevat van een aantal populaire schrijvers vrijwel geen werk. Heel simpel omdat ze me niet boeien.

In mijn aanbod zult u opvallend veel literair werk vinden in kleine oplagen, vaak genummerd, regelmatig gesigneerd door de schrijver en in een aantal gevallen met een opdracht van de schrijver in zijn/ haar handschrift.

In mijn antiquariaat vindt u redelijk veel literair werk van christenen. Zelf heb ik een levende relatie met God. Literatuur die vanuit deze zekerheid ontstaat heeft voor mij altijd een voorkeur gehad.

Mijn antiquariaat is overigens een 'algemeen antiquariaat'.

antiquariaat Meilof bevat ook een zeldzaam groot aantal rijmprenten. Dit zijn uitgaven van een gedicht met bijpassende illustratie.

Kunstboeken vormen een tweede interessegebied. Vooral de Haagse School in de periode 1860-1910 heeft me steeds zeer geboeid. Denk hierbij aan de drie broers Maris, Bosboom (de ruimte schilder), Israëls (schilder van emoties), Mauve, enz. Mijn grootvader was schilder/ etser in deze School en heeft me die liefde bijgebracht.

Mijn verzameling is uitgebreider dan deze School. Als voorbeeld noem ik het tijdschrift Wendingen. Boeiend van deze uitgaven is, dat veel van de omslagen versierd zijn met een originele litho. In de inhoud vindt u vaak bijzondere en originele stads- en dorps ontwerpen en foto's. Ook de advertenties uit de bouwwereld, die er veel in staan maken de uitgaven buitengewoon interessant. Denk aan lyrische reclames voor het gebruik van asbest.

Tot slot verzamel ik al een periode origineel grafiek. Deze bied ik aan in verzamelmappen en in veel gevallen in losse exemplaren. Een heel boeiende, niet zo bekende kunstenaar, noem ik even apart: Van Frans Verpoorten heb ik een map uit zijn atelier verkregen. Dit levert een heel bijzondere collectie op. De nadruk ligt op etsen die hij maakte na geïnspireerd te zijn tijdens zijn reizen door Marokko. Hij brengt dit land op een zeer gave wijze in beeld.

Mijn antiquariaat is een verzendantiquariaat. Juist omdat ik veel grafiek en boeken met originele grafiek verkoop is het logisch dat u welkom bent op mijn adres om zaken te bekijken. Dit kan na telefonische afstemming.

Veel kijkplezier

Wiebe R. Meilof